Kako umazane gate ima minister Erjavec?

Ok, opozicija želi imeti (predvolilno) izedno sejo državnega zbora, da bi malce poračunali. Ideja ni nič novega. Pred prejšnjimi volitvami je podoben manever Janezu Janši lepo uspel. In so si naši vrli opozicijski politiki zadali izvesti ponovitev. Že sedaj lahko mirno rečemo, da bo tako kot ponavadi – repriza bo precej bolj medla kot premiera. Pa ne le samo zato, ker bo repriza. Dejstvo pač je, da tisti, ki je sposoben le kopiranja, ponavadi še tega ne zna izveti kot se šika.

In v pričakovanju te izredne seje, je naša nacionalka, povabila prvake strank za svoje Omizje. Kjer so besedičili in besedičili, temo za razmislek pa je podal minister Erjavec.

Ocenil je namreč, ta itak vsi vemo, čemu je takšna seja namenjena. In to je pranju umazanega perila. Jup, poslušalec se bi kar hitro strinjal z njim, če pa vklopimo malce logike, pa zadeva postane malce manj trivialna.

Namreč da pereš umazano perilo, ga moraš najprej imeti. In to da ga imaš, ponavadi skrbi tistega, ki ga ima. Mar ne g. Erjavec? Sploh ker ponavadi zacvili tista mačka, ki ji stopiš na rep. In če imajo politiki umazano perilo, kje naj ga perejo? Mar si volilci zaslužimo pranje na naše stroške nekje v ozadju? Ali pa je vseeno bolje, da ga perejo lepo v parlamentu?

Nenazadnje, pa, o kakšem perilu je sploh govora? Če se bo pralo kdo ima katero ljubico, to res ne sodi v parlament. Iz spoštovanja do ljubic. Če pa se bo vseeno poiskušalo ugotoviti ali je miljonski posel z Patriami sporen, morda celo rezultat korupcije, pa s tem ni nič narobe.

Pa čeprav bodo politik le otresali jezike, predložili pa nobenega dokaza. V tem primeru se bodo pač pokazali tisti, ki zanjo le populistično namigovati in nič konkretnega dokazati. Volilci bomo že presodili. In če bomo presojevalci, je že ok, da se blago na ogled postavi.