Boško Šrot – pravi lastnik Pivovarne Laško

Razkrilo se je to, kar je bilo po besedah aktualnega ministra za gospodarstvo, že dolgo znano. Vlada pa bo izgleda poskrbela za pravni pregled tega početja. Boška Šrota bodo obtožili raznih zadev, kot so zavajanje malih delničarjev, zlorabo notranjih informacij, ipd…

Prvo kar bode v oči, nekako pa tudi nakazuje kako se bo zgodba razpletla, je da se je vse skupaj zgodilo takrat, ko je to želel glavni akter. Če ob tem minister za gospodarstvo pove, da se je to že dolgo vedelo, potem so vse morebitne obtožbe le metanje peska v oči, z namenom pokazati da se vladajoči borijo proti tki. tajkunom. Boško je imel očitno dovolj časa, da je vse skupaj pripravil tako, da je varen.
Čeprav mediji nekako prikazujejo, da je Boško Šrot preprosto kriv zato, ker je bogat, to seveda ni sporno. Je pa všečno in populistično. Kako pa mislijo dokazati oškodovanje malih delničarjev, zlorabo notranjih informacij in kršitev prevzemne zakonodaje, pa vedo le vladni guruji. Glede na to, da je recimo za vse prevzemne posle kdorkol že moral pridobiti dovoljenja raznih agencij, je temu sedaj zelo težko usporavat.
Morda se motim, ampak v Sloveniji smo še par volitev daleč od tako osovražene Amerike, kjer pa so glavne akterje zloglasne afere Enron, lepo pospravili v zapor. Pri nas to pač ne gre.