Plače na RTVSLO….

…naj bi se povečale. Izenačujejo se z učiteljskimi, in baje se vsi strinjajo da so sedaj res podcenjeni.

Govori se o povičanju min 28%.

In takšnega povišanja ne bo možno kriti le iz notranjih rezerv, so še dodali, in nekako pozvali, da se končno poveča RTV prispevek. Vse to na TV Dnevniku našega javnega RTV zavoda.

HALO!!! Ali ni Janša par let nazaj, obljubljal nižanje RTV prispevka ali celo ukinitev??? In je minister še ar mesecev nazaj razlagal, da to da se ni povišal, realno pomeni znižanje (zaradi inflacije)

Ampak saj niti ni toliko bistveno višanje javne porabe, ki v teh trenutkih, ko se nekako lomimo v recesijo (ali na srečo ne), bolj me skrbi nekaj drugega.

Skrbi me, da je Janšev pritisk okoli nižanja oz. ukinitve RTV prispevka bil vezan na primernost oz. neprimernost poročanja javne TV o delovanju njegove vlade. In da si lahko ta vladni zasuk, tako glede plač novinarjev kot glede RTV prispevka, razlagamo tudi kot nagrado za uspešno prilagoditev vladnim projektom. Kot nalašč pred volitvami.

Edina pametna rešitev je da se RTV Slovenije razbije na dva dela. Na javni TV program, financiran s strani vlade, in na komercialni TV program, ki se po vspostavitvi proda na dražbi.