Bordanje vs. smučanje

Kot sem omenil v prejšnjem postu, sem zamenjal bordanje za smučanje. Zakaj?

Glavni razlog je v bistvu v tem, da je N. začela smučati, in na boardu ji težko pomagam. Na boardu si glede gibanja malce biolj omejen, in ko se ustaviš, si stoje v dokaj nerodni poziciji (zvezane noge), in potem pač sediš ali kaj podobnega. Kar pa ni ravno idealna pozicija za pomagat nekomu, ki se uči smučati.

Pa še lani, na Cerknem, sem anredil kapitalno neumnost in mi je board pobegnil po smučišču navzdol. Na srečo nisem nobenega ubil. Sem se pa ustrašil. Zelo. In izgubil board. Ampak sem bil kar vesel. Samo da nisem nobenega zadel. Res je grozljivo gledati kako deska leti po smučiču navzdol.

In včeraj, v Kranjski gori, sem tako prvič po dolgih letih bil spet na smučah :-)) Prvič in drugič precej neroden, zategoval napačne mišice, tečko kontroliral smuči ipd… potem pa se je kar nekako popravilo. Sicer pa nikoli nisem bil odličen smučar ali boarder :-))) Ampak važno da uživaš.

In tako sem se včeraj kar nekajkrat nostalgično spomnil, kako bi se dalo lepo odpeljat tistih par zavojev z boardom, ne pa da se matram s smučkami :-))))