Lahovnik sprašuje Janšo o možnosti predčasnih volitev

Iz http://www.finance.si/203000

Janša je ponudil svoj odstop. Kako so se takrat ustrašili in ne sprejeli tega dotični, je pa tudi jasno. Lahovnik sedaj le nadaljuje svoje nezmožnost biti tiho, in odpira vprašanja, ki mu na videz koristijo. Ampak ker se glede taktičnih sposobnosti vseeno ne more kosati z Janšo, bo v končni fazi deležen le minusa.

Ob Janševem nastopu je celotna opozicija zamudila krasno priložnost biti tiho. Vprašanje, kako bi se takrat vse skupaj zavrtelo, če bi enostavno Janši sporočili le “ne komentiramo, počakajmo da res odstopi”. Verjetno bi se odvilo v točno takšni smeri, kot je ta, v katero sedaj poziva Lahovnik. Ali iz tega lahko sklepamo, da ima Lahovnik cirka dva mesca dolgo “lajtngo”? Naj si odgovori kar vsak sam.

In če takrat niso bili sposobni biti tiho, bi lahko bili vsaj sedaj. Ker sedaj jim bo Janša lepo serviral vse po spisku. Od tega da so imeli to opcijo ponujeno, do bolj pokroviteljske drže v smislu – a sedaj pa že veste kaj bi radi?

Na nek način pa bi predčasne volitve lahko lepo zaključile tale začetek predsedovanja EU. Predvsem zato, ker ga sedaj po aferi na MZZ nihče več ne bo jemal resno, in bi ta čas lahko komot porabili za te namene.