Staro leto

V tem prazničnem času pogosto delamo obračun s starim letom, in načrte za novo leto. Tukaj se bom posvetil dejansko staremu letu. Kaj in kako je blo z njim.

V bistvu imam filing, da se zadnja leta kar dogaja. Če sem tam nekje, po končanju študija zapadel v neko kontinuiteto, bi to zelo težko rekel za zadnja leBlogger: Kar tko mal – Ustvari objavota. Od tam, kjer sem prevzel malce bolj vodilno vlogo v bivšem podjetju, pa rojstvo in nato vzgoja otrok, in lani se je to nadaljevalo z naslednjimi omembe vrednimi dogodki:

– odšli smo na dvotedensko pot po Texasu, skupaj z otrokoma in prijatelji, v avtomobilih. Odpiranje pogledov, spoznavanje amerike, spoznavanje samega sebe. Je za ponovit, definitivno. Začenjši z letom preko atalantika, izgubljeno prtljago, spanjem po motelih, obiskom tako wallmarta, kot tudi zgodovinskih in naravnih točk. Big bend, Rio grande, naftna polja, Alamo, Padre island, Frideriksburg, ….

– izvedba projekta Vpis v SŠ na MŠŠ, kjer ni šlo vse gladko, je pa šlo. In si lahko na koncu čestitamo :-)) In kar sem še posebej vesel, tudi po mojem obhodu, se bo projekt nadaljeval, brez mene. Tako da (pre)slabega vtisa prav gotovo nisem pustil.

– poiskus spremebe poslovanja v smeri, da če že imam direktorsko titulo, naj imam še primerne odgovornost in pristojnosti. Mislim, reči nekomu direktor, pri čemer si lahko kupi mobitel, to je pa tudi vse kar lahko kupi, je malce smešno. Je že res, dav bistvu sem lahko dosegel praktično vse, kar sem si želel doseči, ampak pot je bila včasih trnava. Recimo poletni piknik, z raftingom in adrenalinskim parkom, na delovni dan, v celoti na strošek podjetja – semarsikomu zdi normalno – no pri nas je bilo potrebno precej borbe, da sem to spravil mimo direktorice. Je pa ostalo pri poiskusu, ker sem na koncu dal odpoved. Pač nismo prišli skupaj. Ali pa sem želel preveč. Ali pa so ooni želeli preveč. Ni važno. Šli smo vsak svojo pot.

– ustanovitev podjetja in prvi meseci. Ustanovitev je bila enostavna. Čeravno je treba biti pošten in povedati, da gre predvsem za ureditev statusa, da poslujem ne preveč kot podjetje, da bi si iskal posel na trgu. To še pride, upam :-))) Sem pa postavil računovodstvo, vse lepo knjižim, lepo poslujem, dobiček pa tudi bo. Upam le, da bo tudi davčna zadovoljna z mano.

– sodelovaje z tujimi strokovnjaki, predvsem Anno. Res sem vesel, da sem srečal par ljudi od katerih sem se naučil marsikaj novega, hkrati pa dobil tudi potrditve lastne smeri. Way to go.

– za veliki finale pa intervju, in predstavitev liberalcev v MAGu. Članka še nisem videl, upam pa, da bo tak, kot smo ga dobili pred objavo. Pa da bodo slike ok. Sem namreč precej nefotogeničen.

– finančno je bilo kar ok. Sicer imam prihrankov manj, kot na koncu lanskega leta, ampak predvsem na račun ustanovitve podjetja, ki ima sedaj nekaj kapitala, pa tudi na račun predčasnega odplačila enega kredita. Še dva sta pa ostala :-))) in zadnji tretinjski obrok za avto. sicer pa v letu, ko sem ustanovil podjetje, bil dva tedna v ZDA, dva tedna na morju, ob treh kreditih in avtu na leasing, bi težko privarčeval kaj več :-))

– pa naučil semse obrezovati jablane, ne tko, po “kmečki pameti”, dva pustiš pa odrežeš, ampak tako da razmisliš kar želiš, in to potem realiziraš. Bomo videli, če se jabljane strinjajo z mano.

Načrti za novo leto pa po zajtrku, ali še malo kasneje :-))