Šola pri nas

Ok, odpravljamo se na obisk k prijateljem v Dallas. Ker bo odsotnost daljša od 14 dni, sem se želel o tem pogovoriti z učiteljico na rednih govorilnih urah. Se lepo napišem na list in …. pokličejo iz šole, da sem bil že prejšnji mesec na govorilnih urah, in da načeloma nima starš kaj hoditi vsak mesec. Mislim!

Ok, saj niso vedele, da imam temo, amapk vseeno.

In Šola si baje želi izboljšati komunikacijo s starši in starše čim bolj vključiti. My ass!

Sicer pa vse ok. No ja. Mala je dobila vnetje ušesa in zdravnica je lepo razložiula da je vir vsega zla zamašen nos. In ga je treba pucati. Čist simpl. Fiziološko raztopino v stekleničko, pa špricniti v nosnico, čez drugo gre pa vse skupaj (voda + šmrkli) ven. In je pokazala v ordinaciji. In ker K. še ni vedela kaj bo, je bila pridna in pogumno prenesla trpinčenje. Doma je pa sledil cirkus. Sem se večkrat ustrašil da ji bom kaj zlomil. Ampak – šta se mora, težko nije. V bistvu bo zanimivo videti, ali se bo tega navadila. Ali pač ne. Ne upam si staviti. Sicer ni lepo, da ob mučenju otrok potem še takšne eksperimente izvajam, ampak hej – vsaj malo zabave. Če je pa komu zabavno že samo izvajanje nosne toalete pa naj pride na obisk.

Zelo poučno je tudi dejstvo, da tiste dneve ko ima N. gimnastiko, doma enostavno omaga. Ali že popoldan, ali pa zvečer še pred 20h. Očitno jih vaditelj kar dobro zmatra. Precej bolj recimo kot, če dve uri nori po športnem parku, pleza itd…

Sicer pa sedaj obdelujejo glasove. In preko glasov bodo prišli na črke. Otrok namreč najprej besedo razume kot nedeljivo celoto. Da bi jih anučili pisati in brati je to potrebno razbiti na posamezne glasove, ki se preslikajo v črke – vsaj tako jaz razumem njihov postopek. In pol delajo vaje, kot recimo risanje tako dolge črte kot je dolga beseda. Pa iskanje prvega in zadnjega glasu v besedi. Ipd… kar zabavno.

Naloge v delovnem zvezku pa sploh niso trivialne. Poišči fantka, ki je pred punčko z očali. In na sliki poleg kopice otrok sta dva primera, koje fantek pred punčko. Ampak le ena punčka ima očala. Matematiki se v prvem razredu sicer reče “vesolčkov zvezek”. Svašta.